De auteur

Marike van Roon werd op 22 juni 1963 geboren te Krommenie. Zij behaalde in 1981 het eindexamen Athenaeum aan de Bertrand Russell Scholengemeenschap in dezelfde plaats. Na de Reinwardt Academie studeerde zij in de periode 1984-1990 kunstgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit te Leiden. Zij legde op 21 juni 1990 het doctoraalexamen af, op basis van een scriptie over de bouwgeschiedenis en het interieur van de Sint-Bavokathedraal te Haarlem.

Vervolgens werkte zij mee aan een publicatie over hetzelfde onderwerp, in samenwerking met Antoon Erftemeyer en Arjen Looyenga, getiteld “Getooid als een bruid; de nieuwe Sint-Bavokathedraal in Haarlem”, uitgegeven te Haarlem in 1997.

Het onderzoek naar de paramenten in deze kathedraal maakte duidelijk dat er op dit gebied vrijwel geen publicaties bestonden. In 2000 leidde dit tot een onderzoeksvoorstel. Vanaf dat moment besteedde de auteur niet alleen tijd aan het onderzoek naar paramenten maar verzorgde ook lezingen over dit onderwerp.

Vanaf 1989 werkt zij voor de Universiteit van Amsterdam, aanvankelijk als medewerker bij het Universiteitsmuseum de Agnietenkapel, tegenwoordig als adjunct-hoofdconservator bij de Divisie Erfgoed van de Universiteit van Amsterdam. Zij is binnen deze functie verantwoordelijk voor de collecties op het gebied van universiteitsgeschiedenis en voor de coördinatie van de ontsluiting en digitalisering van de Bijzondere Collecties.
Advertenties

Reacties zijn gesloten.